Coinbase nákup kryptoměn Bitcoin, Litecoin, Ethereum

Coinbase – Bitcoin, Litecoin a Ethereum peněženka

Coinbase (odkaz) je jednou z největších a nejjednodušších peněženek na kryptoměny. Vlastníte už nějaké kryptoměny, nebo si stále nedáváte, že jste žádné nekoupili dříve? Poslední dobou není frekventovanější finanční otázka než jsou právě kryptoměny. Kdykoli se bavíme o penězích a investicích, dříve nebo později se diskuze otočí k Bitcoinu, Litecoinu nebo Ethereu.

Kdybyste se rozhodli v lednu 2017 koupit 1 Bitcoin jako dárek pro někoho na příští vánoce za cca 25 000,- Kč. Nejspíše byste tento dárek nakonec nedarovali, protože kdyby ano, byl by to dárek v hodnotě cca 450 000,- Kč. Směšné, že?

Není se co divit, ono zhodnocení v posledním týdnu pro Bitcoin bylo cca 40%, s ohlédnutím na poslední měsíc je to cca 150% a v tomto roce je to už cca 2150%. Zatím se zdá, že tyto majoritní kryptoměny budou stále ještě stoupat, otázkou je, jestli budou dále růst jako bambus, nebo se brzy zhroutí. Každopádně je dobré být v obraze a jestli o tom moc nevíte, tak je ideální čas si o tom něco nastudovat. Třeba hned teď.

Chci bonus na 10$ za registraci a první nákup kryptoměny!

Výběr peněženky

Pokud chcete začít vlastnit kryptoměny, musíte mít peněženku, ve které je budete uchovávat. Samozřejmě nejlepší možností je hardwarová peněženka, případně notebook, který bude určený pouze a jenom k držení peněz. Pokud se však „rozjíždíte“ pomaleji a zatím nepotřebujete ukládat statisíce korun v kryptoměnách, jsou tu i jiné možnosti.

Coinbase

Coinbase jsem si vybral i já sám pro svých „pár mincí“. Tato služba má hned několik výhod. Je v ní možné uchovávat EUR, Bitcoin, Litecoin a Ethereum. Všechny kryptoměny je bohužel možné nakoupit pouze za EUR a s lehce vyššími poplatky (i když v případě těchto hlavních kryptoměn jsou vysoké poplatky už celkem běžné), ale na druhou stranu je to rozhodně jeden z nejednodušších způsobů. Vklady se dělají v EUR pomocí SEPA platby, která musí být z vašeho účtu (není možné použít Transferwise) nebo bankovní kartu. Tyto platby vyřizují celkem rychle (v rámci 2 dnů), což je celkem důležité. Rychle prodat nebo naopak nakoupit je právě to, oč tu často při koupi kryptoměn běží.

Dále jsem vytvořil i Coinbase video návod, který vás provede celou registrací, a nastavením Coinbase.

Registrace a nastavení

Celý portál je v angličtině, ale jedná se o její jednoduchou formu. V průběhu registrace je nutné ověřit vaše telefonní číslo, aby byl účet lépe zabezpečený (což je vcelku běžné na portálech zabývající se penězi) a nahrát fotku nějakého dokladu (občanský/řidičský průkaz nebo pas). Dále je možné v nastavení zabezpečit účet i pomocí aplikací Authy nebo Google Authenticator a zároveň i vybrat, co všechno chcete potvrzovat třeba i pomocí zaslaného kódu ve formě SMS zprávy. Moje osobní doporučení je nechat schvalovat naprosto všechno, přece jen jde o peníze.

Závěrem

I když se momentálně zdá investice do kryptoměn jako zlatý důl, nebuďte naivní, vždy se to může změnit. Pamatujte na pravidla investování a hlavně si nepůjčujte peníze na tuto investici (ano, i takhle jsou lidé hloupí). Jak rychle tyto měny vzplály, tak mohou být také ještě mnohem rychleji uhašeny. Ve většině případů každá transakce nějakou dobu trvá a na to musíte pamatovat. Takže investujte s rozumem!

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

6 Comments

  • Zdravím Borisi, a držím Vám palce.. Já jako milovnice cryptoměn, jsem si získala srdce u Litecoinu, tak budu droufat že nastanou dpbré časy,. ahoj, ahoj Adriana. JSem snad jediná ženská, která se zajímá o LTC, BTC ?

    • Ahoj Adriano, já dlouhodobě nejvíce věřím v Ethereum, protože má skvělý ekosystém a podle mého lepší budoucnost. Určitě nejsi jediná, ale co si budeme nalhávat, do ČR tohle krypto „šílenství“ teprve dorazí, zatím je to na nás dost čerstvé.

  • Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda máte zkušenost s peněženkou Ledger Nano S (viz -webová stránka odstraněna-). Já ji mám a všude na internetu vidím srovnání s Trezorem. Píší že je Ledger lepší, je tomu opravdu tak? Předem děkuji za odpověď.

    • Obecně má tato peněženka celkem pěkné hodnocení a svojí cenou také neurazí (dokonce o něco levnější než Trezor). Řekl bych, že pokud se jedná o krypto peněženky, měl by být brát zřetel hlavně na bezpečnost a tu má o trochu lepší Trezor, ale myslím, že i Ledger Nano S je velmi kvalitní a pro většinu lidí dostačující.

  • mně se na těchto kryptoměnách poslední měsíce velice daří, teď začínají být výhodnější než kdy dříve, tak doufám že to pořádně zhodnotím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *