Volební urna a volby 2017, politik podnikatel?

Politik a podnikatel v jedné osobě

Abych pravdu řekl, na začátku všech politických podnikatelů jsem si také myslel, že když někdo dokáže řídit firmu o mnoha zaměstnancích a být úspěšný, v politice se neztratí a bude prospěšný. Tady nenarážím jen na politiku v ČR. Při vší smůle jsem však po nějaké době zjistil, že se tam opravdu neztratí, ale s prospěšností to nemá moc společného.

Demokracie sice není nejideálnější politický systém, ale stále je ten nejlepší který máme, tak si ho nenechme změnit na autokracii!

Takový člověk by musel mít neuvěřitelně silný charakter, který by dokázal potlačit vše co se během svého života naučil. Přestat myslet na svůj byznys jako to nejdůležitější a mít nějakou vyšší touhu až skoro spasit celou naši republiku. V tomto případě by se však podle mého názoru měl kompletně oprostit od svého podniku a zabývat se pouze politikou. V opačném případě se nebude moci úplně soustředit na stát jako to nejdůležitější a vždy bude na jednom rameni ten malý čertík, který bude říkat „Kdybych schválil tohle, můj podnik by byl 1.2x větší a mocnější“!

Kdo samostatně vykonává na vlastní účet a odpovědnost výdělečnou činnost živnostenským nebo obdobným způsobem se záměrem činit tak soustavně za účelem dosažení zisku, je považován se zřetelem k této činnosti za podnikatele.

Velmi se mi líbilo jedno video z USA (k vidění pod článkem), které tuším vyšlo někdy kolem voleb prezidenta a i obsahem by to tak odpovídalo. Ačkoli se tam jedná právě o aktuálního prezidenta USA, myslím, že to má velkou souvislost s našim aktuálním stavem. Neříkám, že souhlasím s úplně vším, ale myslím, že velká část toho stojí za promyšlení.

Člověk už z lidské podstaty bude chtít vždy více – více peněz, více pozornosti, lepší výsledky, nebo cokoli jiného. Je to naprosto přirozené a pokud bychom nechtěli více, mohli bychom zůstat sedět v jeskyni s dřevěným klackem v ruce.

Vláda není byznys

Toto je video z Ameriky. Nepřipomíná vám to ale něco u nás? 🙂

Zveřejnil(a) Idealiste.cz dne 24. březen 2017

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *