Zázračná – limča a P2P půjčka trochu jinak

Kreativně zpracovaná reklama

Nedávno se mi ukázala zajímavá reklama na Facebooku, na kterou se prostě nedá nekliknout. Dokonce jsem po dlouhé nechal načíst celou stránku a neotevřel jsem ji čistě na záložce, abych se k ní někdy v budoucnu vrátil. Až tak mě to zaujalo!

Překvapení

Když jsem ji otevřel, nebyla to běžná stránka, kterou bych čekal. Jednalo se o krátký text přes většinu obrazovky, ve kterém se copywriter (nebo někdo z týmu?) opravdu vyřádil a dokázal shrnout hlavní myšlenky do pár vět – a ono to stačilo. Hodně jsem ocenil práci s Youtube videem. Moc jsem nevěřil, že by se to dalo dát takhle krásně dohromady. Celkem to vypadá na partičku kreativních lidí.

Ale o čem to celé je?

Tato parta se snaží půjčit si peníze na výrobní linku, aby mohli produkovat jejich „limču“ ve větším množství. Avšak nešli do banky, nýbrž zkusili využít P2P půjček. Asi chápu, proč je lepší to udělat samostatně a nejít za nějakou firmou, která by se o všechno postarala, ale vypadá to, že oni nejdou nejlehčí cestou. Což je celkem dobrý postřeh, protože se aspoň brzy nezmění ve firmu produkující nekvalitní limonádu. Tedy snad!

Závěrem…

Bohužel zhodnocení bylo na mě příliš nízké (4,5 – 5,5% p.a. – podle počtu let půjčky), takže jsem se nepřidal. Na druhou stranu mi to přijde jako zajímavý nápad a myslím, že se k tomu může obrátit více firem. Pro jednotlivce je to určitě nepoužitelné, kvůli vysoké míře rizika a těžké možnosti nějakého prověření „dlužníka“. Mě však více překvapila míra kreativity, se kterou je celá stránka vytvořena. Řekl bych velmi dobrá práce a doufám, že tento web v nějaké podobě někde zachovají i pozdější prohlédnutí.

 

Zázračná!

Bohužel web už nemusí být aktuální.

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *