Revolut recenze a zkušenosti s aplikací a kartou

Revolut recenze a zkušenosti – karta a aplikace

Revolut je služba, která vám dokáže uchovávat až 25 různých měn na jednom účtu. Mimo to vám nabízí i debetní kartu, díky které můžete platit v zahraničí za mnohem lepších podmínek.

Abych pravdu řekl, Revolut je jednou z nejlepších služeb pro převod měn, které jsou aktuálně na trhu. Jedná se o propojení mobilní aplikace a karty. Je ideální, pokud ji chcete použít přímo při platbě kartou, ale i provádět platby pouze online převodem.

Revolut a jeho konkurence

Revolut je narozdíl od TransferWise nebo Curve bankovní službou (vlastní bankovní licenci). Avšak stejně jako tyto služby, vám umožní dělat převody měn za mnohem lepších podmínek než většina bank (možná dokonce než všechny).

Mimo jiné to tedy znamená, že převody Revolutu nejsou založeny na přímé výměně mezi uživateli, ale využívají mezibankovní transakce.

Tato karta vám však nabídne ještě více možností než pouze převody měn (nebo obecně držení více měn na jednom účtu) a placení pomocí debetní karty. Můžete si směnit peníze na kryptoměny, objednat si pojištění (telefonu/zdravotní), případně vám umožní přístup do některých salónků na letištích nebo můžete použít služby „recepční“ například pro výběr hotelu nebo letenky.

Běžné služby jsou dostupné pro každého už se základní (Standardní) kartou (většinou je zaslání zpoplatněné 99 Kč, ale můžete použít tlačítko níže a dostat kartu zdarma). Jiné jsou již zpoplatněny (měsíčně) s Premium nebo Metal kartou.

Revolut karta a aplikace přihlášení

Bonus k registraci na Revolutu

V rámci registrace (a získání karty zdarma s bonusem 222 kč) budete muset vyplnit své telefonní číslo, kam vám bude zaslán odkaz pro stažení aplikace a následně splnit několik kroků.

Z pohledu bezpečnosti vašich plateb vám nabídne právě virtuální karty, které jsou podle mě absolutně skvělé (zvláště pokud nakupujete na internetu!).

Sdílej tento bonus se svými přáteli na sociálních sítích!

[social_warfare ]

Představení Revolutu ve videu

Více podrobnějších informací naleznete dále v článku pod videem.

Co je Revolut?

Revolut je v jednoduchosti propojení mobilní aplikace a běžné debetní karty, kde aplikace může fungovat i samostatně. Budete tedy moci zasílat peníze online, dělat převody i platit v obchodech.

Pokud budete využívat obě části (aplikaci i kartu), budete mít otevřeno mnoho možností, díky kterým budete sledovat vývoj vašeho utrácení a další statistiky. Což mimo jiné znamená, že budete mít o svých platbách mnohem větší přehled.

Výhody Revolutu

  • Levnější převody
  • Levnější platby v zahraničí
  • Desítky měn na jedné kartě (v jednom účtu) – USD, GBP, EUR, PLN, CHF, DKK, NOK, SEK, RON, SGD, HKD, AUD, NZD, TRY, ILS, AED, CAD, HUF, JPY, MAD, CZK, QAR, THB, ZAR, MXN, RUB, SAR, HRK, BGN
  • Statistiky utrácení
  • Možnost nákupu a držení kryptoměn
  • Mnoho dalších funkcí (virtuální karta, rozdělení platby,…)

Nevýhody Revolutu

  • Větší poplatky za převod o víkendu (není to nic závratného, ale musíte si na to dávat pozor)
  • Musíte si dávat pozor na limity
  • Nemožnost (jednoduché) změny základní měny

Nech se informovat o novinkách a tipech z FinTechu na Facebooku!

Jak funguje převod měn na Revolutu

Revolut se odlišuje od běžných bank tak, že vám nedává pro převod rozdílny kurz na nákup a prodej, ale primárně zdarma převádí peníze za tzv. mezibankovní kurz (středový kurz), tedy až na pár výjimek, o kterých píši dále, je většinou nejvýhodnější. A to je i důvod, proč je tedy směna mnohem výhodnější.

Možná se může zdát, že je Revolut ideální službou, ale samozřejmě má i některé nevýhody. Hlavní nevýhodou je, že Revolut karta má měsíční limity, na které je nutné si dávat pozor a díky jejich systému převodů je více zpoplatněný převod o víkendech.

Revolut používá na pozadí běžnou burzu měn (Forex), tím pádem je během „obchodních“ hodin levnější, ale jakmile budete měnit peníze mimo tyto hodiny (víkend a svátky v UK), zaplatíte navíc poplatek, ať jste nebo nejste v limitech (v závislosti na měně od 0,5 % do 2 % – tabulka se všemi podporovanými měnami a jejich poplatky na konci článku).

Revolut zasílání peněz

Jak funguje platba v cízí měně

Karta má neuvěřitelnou výhodu, protože můžete platit v cizí měně, dokonce i v měně, která na vaší kartě není. V základu jsou dvě možnosti, jak probíhá platba (v obou případech budeme vycházet z toho, že máte dostatečnou výši zůstatku na kartě).

Pokud máte na kartě stejnou měnu ve které platíte:

V tomto případě se vám odečte z tohoto zůstatku právě tato částka. Podobně jako když platíte českou kartou (CZK) v Česku – jednoduše se jen odečte ze zůstatku požadovaná částka.

Pokud nemáte na kartě stejnou měnu, ve které platíte:

Tento případ je už o poznání zajímavější. Každá karta má nějakou základní měnu, kterou využívá:

  • GBP pro UK rezidenty
  • EUR pro rezidenty Evropské unie – Bývalo, dnes již není pravdou
  • Každá země má nastavenou jako základní měnu tu, která se v zemi primárně používá a vám ji nastaví podle adresy, kterou máte uvedenou v aplikaci. Tedy CZK pro Česko, PLN pro polsko, …
  • USD pro všechny ostatní

Pokud tedy nemáte správnou měnu (nedostatečný zůstatek) pro zaplacení, pak se využije pro platbu vaše základní měna (v ČR -> CZK, v Polsku PLN atp.).

Pokud však nemáte ani EUR, tak se jde postupně na měnu s nejvyšším zůstatkem tak dlouho, dokud se nenajde měna, která má dostatečný zůstatek na zaplacení, do této „rulety“ se zapojí i vaše kryptoměny!

Částky k zaplacení nelze automaticky spojit do jedné měny (nelze tedy zaplatit například kombinací CZK a EUR), aby se částka zaplatila. Takže pokud nebudete mít na zaplacení ani v jedné měně (samostatně), karta odmítne platbu.

Typy Revolut karet

Na základě karty, kterou si vyberete, budete mít určité vyhody. Samozřejmě, platí zde, že čím dražší předplatné, tím větší výhody a limity budete mít. Zde vypíši pouze základní informace, které by vás mohly zajímat a kompletní poplatky za jednotlivé služby naleznete zde.

Revolut typy karet

Standardní Revolut karta (Zdarma)

  • Bankovní účet v Anglii
  • Bankovní účet s IBAN pro Euro
  • Možnost platby ve více než 150 měnách za střední kurz
  • Možnost směny 24 měn do výšky £5 000 měsíčně (dále jsou zpoplatněny v závislosti na měně od 0,5 % do 2 %)
  • Výběry zdarma do výše £200 za měsíc (POZOR některé bankomaty si mohou brát poplatek!)
  • Možnost držení a směny několika kryptoměn (BTC, BCH, LTC, …)

Nutno dodat, že i nechat si zaslat samotnou kartu je v tomto případě zpoplatněno £4.99 při běžném dodání, nebo můžete použít tento odkaz, díky kterému budete mít tuto kartu zdarma.

Pro běžné potřeby, ať už ojedinělého cestovatele, nebo menšího investora třeba do P2P půjček v zahraničí, tento účet bohatě pro začátek stačí a využijete ho dostatečně.

Můžete převádět peníze skoro do výše 150 000 Kč měsíčně. Výběr z bankomatu je sice nižší (cca 6 000 Kč), ale stejně skoro všude platíme kartou a ta se do tohoto limitu nepočítá (například já teď za týden v Maďarsku nezaplatil ani jednou jinak než kartou).

Premium Revolut karta (£6.99/měsíc)

Oproti Standardní Revolut kartě vám nabízí ještě další věci, ale pokud se podíváme na limity, tak převody měn již nejsou nijak limitovány (avšak při směně mimo burzu jsou vám poplatky účtovány v závislosti na měně od 0,5 % do 2 %).

Limit na výběr z bankomatu se v tomto případě zvýší na £400 za měsíc.

Další výhody jsou především v automatickém pojištění, jak zdravotním, tak třeba i při zpoždění zavazadel nebo letu. V tomto případě budete mít možnost i výběru jiného designu karty (ze 3 možností) a přítupu do některých salónků na letištích (nebo aspoň slevu na vstup).

Prioritní vyřízení vaší karty a obecně poskytovaná podpora oproti Standardní vás asi nepřekvapí. Ale považuji to za nepodstatné, protože i v největším boomu Revolutu jsem dostal Standardní kartu asi za 5 dní a na e-mailu reagovali do půl dne).

Největší výhodou je však možnost vytvoření virtuální karty, která vám zvýší zabezpečení. O tomto napíši v samostatné kapitole hned za typy karet.

Metal Revolut karta (£12.99/měsíc)

Tato karta je již na nejvyšší úrovni, kterou Revolut momentálně nabízí. Popravdě bych řekl, že je cenou trochu přestřelená, ale pokud často cestujete a vaše výdaje jsou nadprůměrné, může pro vás být také vhodná

Samozřejmě má stejné služby jako Revolut karta Premium, kde se limit na výběry z bankomatů zvyšuje na £600 za měsíc.

Dále nabízí až 0.1 % cashback (návrat peněz při nákupu) v Evropě a až 1 % mimo Evropu ze všech plateb pomocí této karty. Jako majtele právě Metal karty, mě prvotně překvapilo, kam se vlastně ty peníze z Cachbacku ukládají a potom jsem na to přišel, že se automaticky převádějí do trezoru.

Poslední výhodou v tomto balíčku je služba „recepční“. Tuto službu popravdě nemám vyzkoušenou, ale podle různých diskuzí to slouží jako vaše asistentka primárně pro cestování.

Což tedy znamená, že pokud potřebujete naplánovat pobyt například v New Yorku, domluvíte se s nimi na podmínkách a podle toho vám objednají hotel, letenky, vstupenky do divadla apod. Avšak podle všeho vám nenajdou nejlepší možnost nebo dokonce nejlevnější, takže obecně je to zajímavé spíše pro někoho, kdo nechce ztrácet čas a neřeší tolik, kolik to bude stát.

Virtuální Revolut karta

Platíte občas nebo dokonce často na internetu? Tak to jste si určitě všimli, že všude zadáváte vaše platební údaje. Stejně jako byste měli mít na každém účtu na internetových stránkách jiné heslo, i zde byste neměli využívat stejné platební údaje, jako jsou na vaší platební kartě (číslo karty, CVV/CVC kód).

S těmito údaji je možné vám čerpat peníze z vaší karty bez vašeho vědomí, v případě, že se dostanete k obchodníkovi, který platby nemá zabezpečené správně. Virtuální karta od Revolutu vám s tímto však může pomoct.

Jak funguje virtuální Revolut karta

Pokud si vytvoříte virtuální kartu, Revolut vám k ní vystaví nově všechny tyto údaje (číslo karty, CVV/CVC kód). Budete tedy moci na internetu zaplatit pomocí této karty, aniž byste obchodníkovi předali údaje od vaší běžné karty a následně se tato virutální karta zruší a jsou vám zaslány nové údaje. Obchodník nemůže uchovávat vaše údaje.

Tímto způsobem tedy nevystavíte váš bankovní účet zbytečnému nebezpečí. Kromě toho, že nebude moci obchodník zneužít vaši kartu, bude moci z ní odečíst opravdu jenom tu částku, kterou mu vystavíte a nic víc.

Další výhody Revolutu

Nákup akcií na Revolutu

Nejnovější funkcí je právě možnost nákupu akcií na Revolutu. Nákup i prodej akcií je možné uskutečnit přímo v mobilní aplikaci. Pozor, ačkoliv se všude udává nákup a prodej „akcií“, jedná se o fragmenty akcií, nikoliv akcie firem jako takové!

Na výběr jsou akcie z burzy NYSE a NASDAQ. Tato funkce je momentálně přístupná pouze pro držitele Metal karty, kde je možné udělat až 100 obchodů měsíčně zdarma. Každý další je zpoplatněný 1 librou a poplatkem 0.01 % ročně. Pro držitele Premium karty plánují povolit až 8 obchodů zdarma a pro Standart 3 obchody měsíčně.

Split expenses (rozdělení výdajů)

Určitě občas chodíte se skupinou přátel na večeře nebo kamkoliv jinam, kde máte společný účet. V tomto případě je rozdělení výdajů přesně to, co se vám bude líbit. Umožní vám to rozdělit účet mezi více lidí. Všichni však musí být uživateli Revolutu. Jedná se o velmi zajímavou funkci, která se vám bude hodit především v zahraničí, kde se hůře počítají přepočty mezi měnami.

Vault (trezor)

Pokud šetříte na dovolenou, nebo cokoliv jiného, funkce jako trezor bude to, co jste hledali. Do trezoru si můžete nastavit automatickou částku, kterou do ní bude Revolut pravidelně posílat.

Druhou možností je nechávat částku, kterou někde platíte zaokrouhlovat a přebytek nechávat ukládat právě do trezoru.

Platby přes URL link

Pokud od někoho budete chtít zaplatit nějakou částku, nebo budete mít někomu něco zaplatit, nemusíte mu přímo dávat své platební údaje, ale můžete mu vystavit odkaz, ze kterého si může následně tuto částku přeposlat nebo naopak zaplatit. Jedná se o zajímavý způsob, jak platit bez vysokého rizika. V tomto případě druhý člověk nemusí být vůbec uživatelem Revolutu.

Pro koho je Revolut služba

Základní typ karty (Standard) je podle mého pro každého, kdo sice občas vycestuje, ale necestuje úplně tak často. Stejně tak je to pro investory, kteří provedou pár převodů měsíčně, ale není to úplně připravené na spekulace, jako na Forexu.

Zároveň to může být zajímavá služba pro každého, kdo využije další funkce jako jsou split expenses nebo vault.

Další typy karet jsou už připraveny primárně pro časté cestovatele, případně velké investory, ale už to nebude pravděpodobně výhodné pro každého.

Podívejte se na další možnosti převodů měn a výhodnějších plateb v zahraničí:

Měny podporované pro platby v zahraničí

Platí, že některé měny nelze držet na kartě (např. Tanzanian Shilling – TZS), ale i tak s ním lze platit. Tento převod se provede na straně Revolutu.

Kód měnyNázev měnyVíkendový tarif
AEDUnited Arab Emirates dirham1.00%
AFNAfghan Afghani1.00%
ALLAlbanian Lek1.00%
ANGDutch Guilder1.00%
AOAAngolan kwanza1.00%
ARSArgentine Peso1.00%
AUDAustralian dollar0.50%
AWGAruban or Dutch Guilder1.00%
AZNAzerbaijani manat1.00%
BAMBosnian Convertible Marka1.00%
BBDBarbadian or Bajan Dollar1.00%
BDTBangladeshi Taka1.00%
BGNBulgarian Lev1.00%
BHDBahraini Dinar1.00%
BIFBurundian franc1.00%
BMDBermudian Dollar1.00%
BNDBruneian Dollar1.00%
BOBBolivian boliviano1.00%
BRLBrazilian Real1.00%
BSDBahamian dollar1.00%
BWPBotswana Pula1.00%
BYNBelarusian Ruble1.00%
BYRBelarusian Ruble1.00%
BZDBelizean Dollar1.00%
CADCanadian Dollar0.50%
CDFCongolese Franc1.00%
CHFSwitzerland Franc0.50%
CLPChilean peso1.00%
CNYChinese Yuan Renminb1.00%
COPColombian Peso
CRCCosta Rican Colon
CVECape Verdean Escudo
CZKCzech Koruna
DJFDjiboutian Franc
DKKDanish Krone
DOPDominican Peso
DZDAlgerian Dinar
EGPEgyptian Pound
ETBEthiopian Birr
EUREuro
FJDFijian Dollar
GBPBritish Pound
GELGeorgian Lari
GHSGhanaian Cedi
GIPGibraltar pound
GMDGambian Dalasi
GNFGuinean franc
GTQGuatemalan quetzal
GYDGuyanaese Dollar
HKDHong Kong Dollar
HNLHonduran lempira
HRKCroatian Kuna
HTGHaitian gourde
HUFHungarian Forint
IDRIndonesian Rupiah
ILSIsraeli Shekel
INRIndian Rupee
IQDIraqi dinar1.00%
ISKIcelandic króna1.00%
JMDJamaican Dollar1.00%
JODJordanian dinar1.00%
JPYJapanese Yen0.50%
KESKenyan shilling1.00%
KGSKyrgyzstani Som1.00%
KHRCambodian riel1.00%
KMFComorian franc1.00%
KRWSouth Korean Won1.00%
KWDKuwaiti dinar1.00%
KYDCaymanian Dollar1.00%
KZTKazakhstani Tenge1.00%
LAKLao Kip1.00%
LBPLebanese Pound1.00%
LKRSri Lankan Rupee1.00%
LSLBasotho Loti.1.00%
MADMoroccan Dirham1.00%
MDLMoldovan Leu1.00%
MGAMalagasy ariary1.00%
MKDMacedonian denar1.00%
MMKBurmese Kyat1.00%
MNTMongolian Tughrik1.00%
MOPMacanese Pataca1.00%
MROMauritanian ouguiya1.00%
MURMauritian Rupee1.00%
MVRMaldivian Rufiyaa1.00%
MWKMalawian Kwacha1.00%
MXNMexican Peso
MYRMalaysian Ringgit
MZNMozambican Metica
NADNamibian Dollar
NGNNigerian naira
NIONicaraguan Cordoba
NOKNorwegian Krone
NPRNepalese Rupee
NZDNew Zealand Dollar
OMROmani Rial
PABPanamanian Balboa
PENPeruvian Sol
PGKPapua New Guinean Kina
PHPPhilippines Piso
PKRPakistani Rupee
PLNPolish Zloty
PYGParaguayan guaraní
QARQatari Riyal
RONRomanian Leu
RSDSerbian Dinar
RUBRussian Ruble
RWFRwandan franc
SARSaudi Arabian Riyal
SBDSolomon Islander Dollar
SCRSeychellois rupee
SEKSwedish Krona
SGDSingapore Dollar
SLLSierra Leonean Leone
SRDSurinamese dollar
SZLSwazi Lilangeni1.00%
THBThai Baht2.00%
TJSTajikistani Somoni.1.00%
TMTTurkmenistan manat1.00%
TNDTunisian Dinar1.00%
TOPTongan Pa’anga1.00%
TRYTurkish Lira1.00%
TTDTrinidad and Tobago dollar1.00%
TWDNew Taiwan dollar1.00%
TZSTanzanian Shilling1.00%
UAHUkrainian Hryvnia2.00%
UGXUgandan Shilling1.00%
USDUS Dollar0.50%
UYUUruguayan peso1.00%
UZSUzbekistani Som1.00%
VEFVenezuelan Bolívar1.00%
VNDVietnamese Dong1.00%
VUVVanuatu vatu1.00%
WSTSamoan Tala1.00%
XAFCentral African CFA Franc BEAC1.00%
XCDEaster Caribbean Dollar1.00%
XOFWest African CFA Franc1.00%
XPFCFP franc1.00%
ZARSouth African Rand1.00%
ZMWZambian Kwacha1.00%

About the author

Boris Pazdera

Jsem člověk, který se rychle nadchne pro cokoliv nového, takže doufám, že nové je vždycky lepší! Velmi se zajímám o investování, zajímavé projekty a mnoho dalšího.

View all posts

147 Comments

  • Dobrý den, chci se zeptat, zda je, nebo bude možné použít pro příjem přes čtečku karet . Mám restauraci . Kde tuto čtečku aby fungovala s Revolut obstarat? Děkuji Herčík

    • Dobrý den,
      Revolut funguje jako předplacená karta, není tedy běžné na ni přijímat tímto způsobem platby a pochybuji, že některý z větších komerčních subjektů toto podporuje napřímo. Avšak pokud půjdete běžným přístupem přes platební bránu, pak by jim mělo být jedno, jestli vybíráte peníze na Revolutku, nebo nějaký český účet.

  • Mám jeden poznatek a zárověň upozornění na výběr peněz z bankomatu v Česku.
    Chtěl jsem si vybrat ze svého účtu u Revolutu USD v bankomatu Travelex v Praze. Po zadání částky výběru 200USD, které mám nakoupené na účtu, mi bankomat “nabídl ” výběr ale přepočtem z eurového účtu ale v takovém kurzu, že jsem to okamžitě zrušil, vycházelo mi to, že za transakci bych zaplatil cca 500 Kč. Takže rozhodně nedoporučuji !!!
    Dnes už vím, že bezpoplatkový výběr do výše 200 Euro měsíčně funguje podle země, kde se zrovna nacházím.

    • Je to £200 měsíčně zdarma (na základní kartu). Zvláštní, že vám napočítal až takový poplatek, bylo to o víkendu?

      • Ne, nebylo to o víkendu, výběr jsem chtěl zkusit uprostřed týdne.
        Vlastním dvě karty, Basic a Premium. Je to trochu zapeklité, tuzemské bankomaty „berou“ kartu Revolut jako zahraniční – britskou- tudíž některé výběry podléhají poplatku, většinou bankomaty u standardních bank vydávají peníze bez poplatku, kromě Monety, Raiffeisen a České spořitelny, ty si většinou účtují poplatek, u ostatních tuzemských bank je bez poplatku.
        Já jsem se pokoušel vybírat z nebankovního bankomatu Travellex na letišti v Ruzyni.
        V zahraničí je výběr naprosto bez problémů, tento týden jsem se vrátil z Izraele a nakoupené šekely na účtu Revolut jsem vybíral z bankomatů u bank bez problému a bez poplatku.

        • Jojo, podobný problém je i u TransferWise, že ji bankomaty berou jako zahraniční. O Travellexu jsem slyšel a ten by měl být bez poplatku. Zvláštní, že se to takto u nás děje, člověk si na to musí dávat pozor. Každopádně díky za sdílení této zkušenosti! Určitě se nám to bude hodit 🙂

          • Vy se tak stále divíte základním věcem, je vidět, že karetnímu businessu nerozumíte. Pracoval jste vůbec někdy v bance, nebo pro nějakou analytickou firmu? Píšete velice povrchně, opisujete a překládáte, praktické zkušenosti plytké, je to naprosto k ničemu. Lituju času, co jsem strávil čtením článku.

          • Děkuji za váš názor a zpětnou vazbu. Ne, v bance jsem nepracoval a stejně tak pro čistě analytickou firmu. Věřím, že by mě to i chvíli bavilo, ale opravdu se tam teď nevidím. K povrchnosti atp. – Obecně máte dvě možnosti, jak psát o různých tématech. Buď si vyberete cestu psaní odborných článků pro odbornou (nebo pokročilou) část populace. Nebo si vyberete psát pro běžné lidi, kteří se až tolik ještě neorientují v těhle oblastech (a dost často to ani nepotřebují). Já chtěl dát možnost proniknou do tohoto světa komukoliv, ať už má jakékoliv vzdělání, pochází z jakékoliv části populace. S tím se pojí i styl podávaných informací a nebo i to, že ne vše co má člověk v hlavě se dá jednoduše a srozumitelně promítnout na papír, případně do článku. Nutno dodat, že podle zpětné vazby, kterou dostávám, se mi to celkem daří. Bohužel, váš čas vám nevrátím, ale věřím, že vám to také něco dalo… nebo aspoň toto vysvětlení.

        • K tomuto musim trochu oponovat. Jak u Ceske Sporitelny tak u Raiffeisen bank vybiram s revolut Basic a nikdy mi zadny poplatek nestrhli. Ucet mam v czk

        • Ahoj, chci se zeptat, v čem je výhoda si převádět peníze do určité měny a pak tou měnou platit, když tedy stačí, aby se převod při placení uskutečnil z korunového účtu? Kurz bude přeci stejný a nevyužité peníze nebudu muset převádět zpět.
          Díky

          • Je to výhodné pouze v určitých případech. Revolut sice přes týden (kdy je otevřená burza) nemá poplatek, ale o víkendech a svátcích (kdy je zavřená burza), tak má poplatky. Což znamená, že v těchto případech (zavřená burza) se vám vyplatí převod peněz dříve a potom je využít o víkendu. V tom je ta výhoda (úspora poplatku).

      • Dobry den, nepripsali se nam zpet penize od obchodnika tkery nam zaslal paltbu na rev kartu…ale nevidime ji tam a on ji ma odeslanou jiz vice ja 12 dni, da se nekde reklamovat nedohledali jsme u revolut, udajne schranuji nekde na jakemsi sbernem ucte

        • Dobrý den,
          můžete jim napsat na podporu. Párkrát mi již obchodník platbu vracel, nikdy jsem neměl problém, ale občas se to stát asi může.

  • Jenom poznámka z vlastní zkušenosti: Pokud kartu zrušíte, ještě minimálně šest let si vás a vaše data povedou v evidenci. Vím, že v dnešní době všichni poskytují svá osobní data a fotografie dokladů na požádání komukoli, protože „poctivý ovčan se nemá čeho bát“, ale někdo by tuto informaci mohl ocenit.

    • Ano, pravda, nejsem si však jistý, jestli k tomu mají zákonou povinnost. Pokud by neměli, v rámci GDPR a možnosti „být zapomenut“ by se mělo dát vyvázat a zároveň vymazat z jejich spárů již dříve (nezávisle na tom co je ve smlouvě).

  • Ahoj,
    pouzila jsem ted poprve kartu Revolut a i v pracovni den si v Rakousku nauctovala banka 2 eura poplatek i pri vyberu jen 150 EUR 🙁
    Myslim, ze to byla Raiffka.

    • Ahoj,
      bohužel, se tomu teď začínají banky bránit, těžko říct jak to bude postupovat. Bohužel, banka na to momentálně právo má (při použití výběru z bankomatu). Platba v obchodech by však měla být regulována a za transakci platí obchodník, nikoliv zákazník.

      • Ahoj. Můj poznatek z Chorvatska. Platby Revolut MasterCard všude naprosto v pohodě. Výběry z bankomatu, tam to chce se mít na pozoru. Většina pouličních automatů má nekřesťanské poplatky. Myslím tím ty bankomaty, co jsou někde umístěny na pár letních měsíců poblíž stánků s občerstvením, aby tyto podniky nemusely mít bezhotovostní terminály. To je fakt lichva. V bankomatech v pobočkách bank jsem tento problém neměl. Strhl si Revolut poplatek 10 Kun až za třetí výběr, kterým jsem již překročil limit částky pro výběr. Jinak bacha, banky často nabízejí k základnímu výběru ještě výběr s nějakou placenou službou, takže to nebrat. Jak to ukazuje na bankomatu nějaký poplatek, tak buď vybrat pouze výběr bez konverze a když to nenabízí, tak jít jinam.. Pěkný den

    • Zkušenost z Rakouska – mám debetní kartu vydanou Raiffkou v ČR, účet v EUR a také mi účtovali poplatek 2 EUR. To je pravidlo Raiffky v Rakousku, že účtují každé kartě 2 EUR – za to Revolut nemůže. Pro mne bylo překvapení i to, že účtují poplatek sesterské bance z ČR.

      • Bohužel, některé banky v poslední době začaly dávat poplatky za využití zahraničních karet. Není to u všech, ale začíná se to dít čím dál častěji. U sesterských bank je to podle mého ještě šílenější přístup.

  • Úplně nově mám základní kartu, jezdím často do Tanzánie ale TZS jsem tam nenašla. Chápu to dobře, dle vašeho článku, že i tak tam mohu Revolut používat, např. když si peníze převedu na USD?

    • Ano, i když některé měny nemůžete mít v Revolut „peněžence“, tak s nimi lze platit. Tanzanian Shilling (TZS) nelze mít v peněžence, ale platba s ním je podporovaná (do článku dodána tabulka s podporovanými měnami).

  • Zdravím, úplnou náhodou jsem narazil na tento způsob platby a Váš článek mě dost zaujal 🙂 Rád bych se akorát zeptal, jak dlouho trvá dodání karty(v sobotu odlítám do Barcelony a rád bych kartu využil), zda lze kartu vložit do GPAY a platit tak mobilem a ještě pokud kartu využiji třeba jen 2x za rok v zahraničí je vedení základní karty stále zdarma. Děkuji

    • Popravdě nevím, jak přesně je to s běžnou kartou, asi 1-2 roky zpět to trvalo cca týden, ale bylo to v době, kdy neměli pobočku v ČR. Před pár týdny jsem si objednal Metal kartu (placenou), kterou posílají přes DHL Express a to mi dodali do druhého dne (objednávka proběhla cca v 13:00 a další den před 11. byl u mě kurýr – doprava na Vysočinu). Bohužel, používám ApplePay, kde je možné kartu přidat a sám ji tak používám, GPAY popravdě nevím. Základní karta je zdarma (při objednávce třeba na linku výše) včetně vedení zdarma a popravdě pokud ji chcete používat dvakrát v roce, tak nemá finanční smysl kupovat Premium nebo dokonce Metal. V pohodě si vystačíte se základní, vyší řády se vyplatí jenom lidem kteří tráví více času na letištích a obecně častěji cestují do zahraničí.

    • Google-pay je podporován, mám vyzkoušeno. Rychlost dodání karty (základní) mě překvapila, podle avíza měla přijít 12.8., dorazila poštou už dneska.

      • Dobré vědět, že už i Google pay to podporuje, díky za poznámku! Je to tak, už i dodání karty zkrátili, hlavně protože mají pobočku tady v Praze, takže to už neposílají ze zahraničí.

        • Asi jsem to přechválil, karta se sice načte do gPay app, ale offline s ní zaplatit nelze, alespoň mě se to zatím nepodařilo. Stejně jako výběr hotovosti (testováno s bankomaty ČS, Airbank a Moneta). Plastová karta bez problému.

          • U Apple Pay nemám problém ani offline, Google pay bohužel nemám otestován.

  • Dá se někde zjistit seznam bankomatů, kde se dá bez poplatku vybrat hotovost do limitu £200, prosím? Případně lze toto zjistit v samotném bankomatu ještě před uskutečněným výběrem?

    • Bohužel takový seznam neexistuje, protože se to v poslední době hodně mění a závisí na mnoha faktorech. Každopádně je dobrým zvykem si vždy před odsouhlasením zkontrolovat, kolik bude transakce stát.

  • Revolutu jsem poslal z karty 3000 Kč které mi banka strhla ale na mém účtu mi je Revolut nepřipsal, nikdo nereaguje chat jen s robotem. Email ani telefon jsem nikde nenašel.

    • Bohužel, na nějaké call centrum se pravděpodobně nedostanete, ale na chatu je možné vyřešit prakticky cokoliv, aby vás to přepojilo na člověka, stačí napsat „live agent“. Komunikace je v angličtině a reagují cca do 3-5 min.

  • Dobrý den,
    měla bych dotaz předtím než si kartu pořídím. Primárně se chci vyhnout poplatkům za zahraniční platby. V případě, že bych si z českého euro účtu poslala na Revolut se základní měnou euro částku, bralo by se to jako zahraniční platba a strhl by se mi poplatek(mam to tak v podmínkách českého euro účtu u Reiffky) nebo by se to počítalo jako tuzemská platba a mně by se žádna částka z převodu nestrhla (tuzemské platby mám zdarma)?
    Předem děkuji za odpověď.

    • Dobrý den,
      bohužel, tento poplatek je ve správě vaší banky a pokud vím, většina z nich neřeší tuzemskou/zahraniční platbu pokud se jedná o platbu s EUR účtu, ale popaltek mají fixní (ať už posíláte EURa kamkoliv). Jinak řečeno, poplatek se vám s největší pravděpodobností odečte.

      • Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to s poplatky za převod peněz.
        1. když posílám CZK-CZK z tuzemské banky na Revolut – je poplatek za zahraniční platbu u tuzemské banky?
        2. když posílám CZK-CZK z Revolutu do tuzemské banky – je poplatek za zahraniční platbu u tuzemské banky?
        3. převod EUR Revolut – MINTOS EUR tam i zpět – poplatek bance MINTOSu

        děkuji za odpověď

        • Dobrý den,
          ad1 Doporučil bych spíše využít připojení karty k Revolutu. V tomto případě je to určitě zdarma, pokud použijete Převod, tak si tím nejsem jistý, protože Revolut podporuje pouze SWIFT transfer a tam je otázka jak se bude chovat vaše tuzemská banka. Ze strany Revolutu by neměl být žádný poplatek.
          ad2 Ne, poplatek není.
          ad3 Ne, poplatek není.

          • Dobrý den, mám kartu nově. Přišla opravdu rychle. Je to super věc, ale můj dotaz zní – je možné platit kartou u obchodníka a nemít u sebe telefon? Někde jsem v nastavení nebo popisu zabezpečení četla o tomto způsobu tzv jištění zneužití. Moc děkuji za případnou odpověď 😉
            Eva

          • Každá Revolut karta má povolené jiné funkce a tedy i zabezpečení. Kartu je možné používat i bez telefonu, pokud si to tak pro kartu nastavíte.

  • Zdravím, vrátil jsem se z UK a mám jeden poznatek k platbám Revolutem.
    Přes apple pay se v UK dá platit pouze do výše 30 Ł

    • Dobrý den,
      ano, to je omezení na Apple Pay. Pro platby vyšší než 30 GBP, Apple Pay může odmítnout platbu (nezávisle na kartě).

  • Dnes ráno jsem si chtěl vybrat peníze z ATM od ČS, kde mi vyjel lístek, že karta je zablokován pro tento ATM, tak jsem šel ještě později zkusit ATM od Monety a napsalo mi to samé. Nevíte prosím o tom něco? Díky.

    • Dobrý den,
      pro každou svoji kartu můžete mít nastavené jiné úrovně zabezpečení (povolené jiné funkce). Máte povolené výběry z dané karty? Případně můžete zkusit oficiální podporu, kde vám řeknou více.

  • Dobrý den, dotaz zní jednoduše. Pořídil jsem REVOLUT před týdnem s tím, že bych chtěl převádět CZK na Dolar a zaslat Dolary na zahraniční účet.
    Dotaz zní kolik si REVOLUT účtuje za převody na zahraniční účet. Tuto informaci jsem nikde nenašel.

  • Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zdali se vyplatí pořizovat si základní kartu, pokud jedu na půl roku studovat do zahraničí v rámci EU.

    • Dobrý den, pokud jedete do země, kde budete muset měnit peníze, tak se to určitě vyplatí.
      A přeji, ať se vám tam líbí a něco se naučíte (alespoň jazyk).

  • Zdravím všechny REVOLUŤÁKY a poprosím o radu zkušenějších. Chci zaslat platbu do Singapuru v US dolarech převodem z revolutu SWIFT platbou. Problém vznikl při zadávání čísla účtu, který není ve verzi IBAN. Když vyberu při zakládání nového příjemce v nabídce zemí Singapur měnu americký dolar a následně se pokouším zadat číslo účtu které v originál formátu vypadá takto 0003-027589-01-2-022 nelze přidat příjemce. Zkoušel jsem zadat číslo v jiné bance (mBank) a tam to mírně upravilo formát ale bez problémů funguje. Nevíte jak na to ?

  • Měl bych prosbu,
    pořídíl jsem si kartu Revolut kvůli dovolené. Hlavně kvůli převodu peněz do cizích měn, abych ušetřil. Jedeme do Chorvatska. Ale naposledy jsem z bankomatu vybíral snad před deseti lety…
    Zatím mi přišla karta a já ji teď potřebuji zprovoznit, vyzkoušet a zjistit, jak v cizině nejlépe používat…
    Předpokládám, že co do plateb na terminálech by neměl být problém. Ale stejně si nejsem jistý a mám pár dotazů.
    1) Je potřeba ji nějak aktivovat?
    2) Jak se dá poznat, že se jedná o zpoplatněný převod přes ty dynamické kurzy (nebo jak se jmenují), které jsou dražší?
    3) Dá se přímo v bankomatu zjistit, kolik se strhne za výběr třeba 100 Euro z Revolutu? Nebo ty poplatky zjistím až na účtu Revolutu?

    Předem díky za odpověď.

    • 1) Aktivace Revolut karty probíhá tak, že ji musíte použít s pin kódem, tedy většinou zasunout do terminálu. Ale není problém zkusit prvně bez kontaktní a kdyžtak napsat heslo.
      2) Terminál by se vás měl zeptat, jestli jestli chcete zaplatit pomocí dynamické konverze nebo ne, takže když dáte „ne“, mělo by to být v pohodě.
      3) Nemůžu mluvit za všechny bankomaty, ale mělo by vám to ukázat, kolik vám strhne z vašeho účtu. – Dejte si pozor, většina bankomatů vám nabídne směnu v bankomatu, tu vždy odmítněte, jinak vám napálí celkem solidní poplatek.

  • Dobrý den, po přečtení článku jsem si hned obstaral revolut kartu i curve a momentálně obě zkouším 🙂 rád bych se ale zeptal zda má smysl si pořizovat ještě transferwise. Zatím jsem si nikde nevšiml pořádného srovnání zda mít obě karty a nebo jen jednu z nich.

    Díky za odpověď a těším se na další novinky a recenze.

    • Zdravím, já osobně TW kartu teď moc nepoužívám, ale TransferiWise stále využivám pro větší převody, protože je pro mě lehčí udělat celý převod na PC, než přes nějakou aplikaci na telefonu. Asi pro vás teď TW karta nebude mít žádné výhody, ale je dobré být ve střehu, protože i když teď nemá výhody, neznamená to, že za pár měsíců to nebude jinak. Tento obor se tak rychle vyvíjí, že budoucnost tu bude velmi rychle 🙂

  • Ja používam Revolut tretím rokom, a začali vyšetrovať moje príjmy. Zarábam Euro ale žijem v ČR takže potrebujem CZK.

    Tá idiocia toho človeka, čo to rieši, je neobmedzená – nedokáže pochopiť, že peniaze ktoré som zarobil v hrubom, pretiekli Revolutom všetky, a nie len tie zdanené. Vyšetrujú ma druhý mesiac po sebe, tento mesiac si zase vymysleli, po predložení bankových výpisov za celý rok, že nechápu, prečo mám na konci mesiaca na účte vo Fio banke 0 (keďže dôvôd je ten, že odídu všetky na Revolut).

    No a keď už nevie s čím ďalším ma buzerovať, tak sa opýta koľko si dobijem na Revolut najbližšie tri mesiace. A keď mu poviem trojnásobok priemernej sumy, ktorú som tento rok zarobil, tak sa mu to zdá veľa a chce po mne doložiť další zdroj príjmu. Ten ale nemám.

    Našťastie pre toho nekompetentného idiota mu skončila šichta, takže ma budú vyšetrovať jeho kolegovia ďalší pracovný deň. V pondelok to bude týždeň, čo mám zablokovaný účet ..

    • Finanční úřady se postupně dostávají k FinTechům, ale popravdě jim moc nerozumí, takže potom se tam stává mnoho nedorozumění… doufám, že to brzy vyřešíte!

  • Dobrý den. Před několika minutami jsem vybíral s bankomatu ATM K.B. v Blovicích částku 500.00 CZK. Bankomat mi kartu vrátil, žel žádné peníze nevydal. Když jsem se to snažil vyreklamovat a místní pobočce bylo mi sděleno, že nejsem jejich klient a že nemají žádnou možnost,jak to zjistit. Nevím jak postupovat neboť Revolut technická podpora pro CZ se nedá nalézt. Děkuji Roman

  • Dobrý den, právě jsem objednala Revolut kartu- termín dodoání je 5.října, což jed sobota- 7 října odlítám do zahraničí. Je mžnost nějak dodoání urychlit ? Děkuji

    • Dobrý den,
      mně osobně to dodávali vždy rychleji než co bylo oznámeno, ale nelze na to spoléhat. Možná můžete zkusit oslovit jejich podporu, zda s tím nedokáží nějak hnout.

  • Nevie mi poradit, kde mam zadat variabilny symbol kde zadavam Bankovy prevod v Revolut? V appke sa zadava iba suma a potom je tam pole “Pridaj referenciu” – toto pole vsak potom v cielovej banke naplna Informaciu pre prijemcu a nie pole variabilny symbol.

    • Vairabilní symbol je koncept, který se používá pouze v ČR/SK, u Revolutu můžete pouze přidat referenci a mělo by to mít stejnou funkci. Jenom je to nutné udělat v trochu jiném formátu, tedy například /VS1234567890/SS1234567890/KS1234 = variabilní symbol 1234567890, specifický symbol 1234567890 a konstatní symbol 1234

  • Máte zkušenosti s výpisy ? Výpisy z účtu se mi vypisují správně s češtinou. Zato výpisy transakcí z obchodování s akciemi s potvrzením o nákupu jsou zkomolené – jedná se hlavně o jméno a adresu. České znaky jsou vynechány a vzniká paskvil (např. Müller – Mller, Žatčany – atany). Což se mi zdá jako potvrzení nákupu akcií naprosto chybné.

    • Bohužel, s tímto vám příliš neporadím (jedná se o chybu na straně Revolutu – můžete jim zkusit napsat, oprava by neměla být tak složitá, ale jsme dost malý trh, na to aby to odhalili hned). Jenom si dejte pozor, že na Revolutu nenakupujete přímo akcie, ale jejich fragmenty, takže se nestáváte vlastníkem přímo akcie firmy jako takové!

  • Dobrý den vyzkoušel jsem si poslat z Revolutu peníze na investiční účet Revolut a teď si je chci poslat zpět ( 20 $ ) ale píše mi to že nemám dostatečný zůstatek. Takže zpět nemůžu poslat ani dolar. Nevíte náhodou jak velký je zůstatek na investičním účtu ? Děkuji

    • Dobrý den, bohužel, toto musíte řešit s jejich podporou, v tomto vám nedokáži pomoct, ale pokud vím, není zde (nebo spíše neměl by zde být) žádný minimální zůstatek a lze si převést vše zpět.

  • Ahoj,
    měl jsem koupenou akcii Společnosti(avon products), kterou koupila jiná firma. Mě akcie zmizela z účtu a nikde žádný záznam o zápisu jiné akcie, transakce či něčeho jiného.
    Jak toto prosím probíhá nebo jak to mohu řešit? Děkuji, Michal

    • Ahoj, zvláštní – to se mi, myslím, nikdy nestalo. Hlavně by se to ani nikdy nemělo stát. To, že někdo koupí firmu, neznamená, že se firma vytratí. V rámci koupě ji kupuje se všemi závazky a hlavně se tato firma nevymaže z burzy. Měla by zde zůstat a v případě, že jde z public nabídky, musí být vykoupeny všechny akcie od lidí nebo firem, které je vlastní. Zkuste napsat na podporu Revolutu (případně se nechte přes „live agent“ zprávu přepojit na operátora).

  • Dobrý den, chtěl bych využít Revolut pro spekulaci na vývoj kurzu GBP. Rád bych investoval 3 mil CZK do cca 100 tis GBP. Jak mám postupovat? Budu potřebovat zejména okamžitý nákup v rozhodný okamžik – je nějaká pravděpodobnost, že mi Revolut účet zablokuje? Díky za info.

    • Dobrý den, pro spekuulace Revolut není úplně ideální (zvláště s takto vyšší částkou), protože má měsíční limity na převody zdarma. Být vámi, šel bych spekulovat přes klasický FOREX. Bohužel, vám nemohu říct, jaká je pravděpodobnost blokace, protože neznám jejich risk algoritmus pro podezřelé transakce. Může se stát, že takto vysoké převody vyhodnotí jako podezřelé, ale tohle je spíše na diskuzi s jejich podporou.

  • Dobrý den,
    začal jsem používat Revolut a mám takovou zkušenost.
    Nakoupil jsem v USD a použil kartu, ale kurz kterým byla transakce zúčtována byl vyšší o 5%. Bylo to v obchodní hodiny, ne o víkendu. Na dotaz u R. jsem se nic nedozvěděl.
    Možná jsem to měl převést na USD?

    • Dobrý den,
      otázka je, jestli se to stalo na straně Revolutu, nebo terminálu. Občas se stává že vám terminál nabídne směnu na jeho straně (na straně provozovatele – banky nebo jiné instituce, ne přímo obchodníka) a vy, nebo nepoučený obchodník to tam odklikne. Revolut se řídí tím, co je napsáno v článku (a u nich na webu) a neměl by vám dát žádnou přirážku a už vůbec ne 5 %. Když jste se ptal u Revolutu, dostal jsem odpověď od člověka nebo chatbotu?

  • Dobrý den,
    jelikož častno létáme do USA, kde si vše zajišťujeme sami, pořád řeším kurzy atd. Tahle karta mi přišla hned jako ideální, proč ji nemít. Mám jen pár otázek, možná to už tady někde je a já si nevšimla…Zajímalo by mě, když si převedu CZK na USD, jak dlouho ten převod trvá? Je to hned, nebo až za pár dnů? Například u Home Creditu, co mám kreditní kartu, hlavně na účely právě do zahraničí, tak jsem teď kupovala lístky, původní nezaúčtovaná transakce ukazovala 16090Kč a po asi 3 dnech, když se peníze konečně strhly, tak to bylo za 16600Kč – trochu rozdíl. Zajímalo by mi, jestli Revolutka to strhne okamžitě? Nebo se také čeká několik dní? Ale asi jo, že? Každopádně kurz 23,38 za USD by asi před 3 dny neměla, to i ve směnárnách byl 23 max., a právě na Revolut appce jsem koukala, že se kurz pohyboval kolem 22,66Kč…
    Předem děkuji za reakci.
    M.

    • Dobrý den,
      převod je okamžitý, avšak u všech karet může nějakou dobu trvat (i v řádu několiká dnů), než se převod opravdu uskuteční a reálně se vám peníze strhnou. Bohužel, v případě této kreditní karty (nemusí to tak reálně být, jedná se částečně jen o kvalifikovaný odhad), vám spíše napařili nějaký skrytý poplatek. Každopádně u Revolutu vám strhnou přesně to, co píší v čas kdy směňujete.

  • Po posledním update na verzi 6.25. je přidána pro majitele Revolut karty Premium a Metal, velmi zajímavá služba.
    Když zaregistrujete svůj let a váš let se zpozdí o hodinu, Revolut vám zašle zdarma vstup do VIP salónku.

  • Dobrý den, chápu to dobře prosím? Objednám si kartu, z mého účtu si na ni převedu australské dolary , bez poplatku a za střed, až budu v Austrálii, budu kartou platit a vybírat bez poplatku aus.dolary a už žádný poplatek? Takže když převedu teď za kurz cca 15.50 za dolar tak budu mít tento kurz i v září pač se nebude vlastně už nic převádět?

    • Dobrý den,
      přesně tak jak píšete. Nebo také nemusíte převádět teď, ale počkat až tam opravdu budete, mít na kartě CZK, platit a automaticky vám budou peníze za střed (v běžné dny bez poplatku) převáděny a budete platit v aus. dolarech. 🙂

  • Dobrý den, vlastním Revolut kartu už 1rok a funguj bezvadně, ale nyní potřebují poradit. Koupil jsem si zájezd polské cestovky a mám dvě možnosti platby, buď v korunách nebo ve zlotých. Na Revolutu je jistě lepší kurz, ušetřím kolem 2 000 kč. Jenže bez poplatku můžu vybírat pouze 4500 kč měsíčně, ale jak je to s převodem peněz na polský účet? Můžu poslat české koruny a Revolut peníze smění kursem pro daný den nebo si peníze mohu směnit pro mě výhodným kursem a zaslat již polské zlote. Je tam stanoven nějaký limit? Děkuji a hezký den Josef Rylko

    • Dobrý den,
      4500 je limit pouze na výběry, nikoliv na platby případně zasílání peněz. Doporučil bych udělat směnu v Revolutu a poslat již zloté, jinak se převod provede na polské straně za jejich kurz, takže pravděpodobně nevýhodně.

  • Dobrý den, dnes jsem si chtěla z bankomatu vybrat peníze. Bankomat mi žádné peníze nevydal, ale z účtu mi byly strženy. Poradíte mi prosím jak mám postupovat aby se mi peníze vrátily zpět? Děkuji

    • Dobrý den,
      pojištění je součástí plánu, takže pokud ho chcete zrušit, musíte změnit plán. Pokud je tohle otázka na kterou jste se ptal.

  • Dobrý den děkuji za užitečné odpovědi, asi před 3 mi týdny jsem si pořídil Revolut Visa kartu.
    Přes debetní kartu Mastercard Hello bank jsem na ni poslal bez poplatků CZK. Za tyto CZK jsem nakoupil EUR na Euro účet u Revolutu. Na Revolutu jsem nechal otevřenou stránku CZK účtu a kartou zaplatil českému obchodníkovi 30 CZK jako test. Překvapilo mne, že mi Revolut odečetl 1.21€ z Euroveho účtu, jehož stav byl cca 60€, a ne z CZK účtu, jehož stav byl více než 5000 CZK. Minulý týden jsem v Itálii využil Revolut kartu přes platformu Curve, a vše proběhlo hladce dle očekávání. G-pay jsem zatím nezkoušel, (nechci platit v Česku Eurem).
    Ale mám jiný dotaz: Je možné přes Revolut za CZK nakoupené Eura poslat na soukromý účet u německé banky v Německu bez poplatků, nebo si za to ať už Revolut nebo německé banky v Německu účtují poplatky?

    • Dobrý den,
      1 – Máte v Revolutu správně nastavenou domácí zemi?
      2 – Ze strany Revolutu to bude zdarma, jestli si banka nenaúčtuje poplatek je otázkou, ale obecně by neměla.

    • Dobrý den,
      uděláte to v aplikaci, kde zadáte detaily karty, ze které chcete čerpat peníze. Potom si můžete z této karty peníze přidat.

  • Dobrý den, zajímalo by mě jak má revolut při nákupu akcií pořešené daně. Když dám příklad – před kratší dobou jsem si zakládal portu účet (k mojí velké radosti je tu na něj recenze). Portu vám dá formulář W-8BEN, kterým po vyplnění vyřešíte tzv. dvojí zdanění u srážkové daně z držení cených papírů (a plus to u daně z kapitálových výnosů platí tzv. časový test) Zajímalo by mě, jestli revolut má něco podobného, anebo je potřeba tuto věc řešit jinak. Díky moc za info.

    • Dobrý den,
      bohužel, na Revolutu nenakupujete akcie, ale jenom jejich frakce. Ty se řídí podle trochu něčeho jiného, bohužel, nejsem finanční (daňový) poradce, takže vám s tímto nepomohu.

  • Dobrý den, chci se zaregistrovat přes android aplikaci. Když se dostanu ke kroku vyfocení selfie, tlačítko spoušti je šedé a selfie nemůžu udělat. Na fóru community.revolut.com se několik uživatelů na zcela stejný problém ptalo, ale nikde není řešení. Nevíte, jak problém vyřešit? Děkuji

  • Dobrý den dnes jsem si na Euro účet v Revolutu poslal 500 EUR z mého Euro účtu u Moneta bank pres platebni kartu mastercard. Minulý týden tato transakce proběhla bez problémů. Dnes mi Revolut pripsal 500 EUR a z Eur účtu u Moneta bank mi strhl cca 526 EUR, t.zn. více, než 5% poplatek. Je to v pořádku?

    • Dobrý den, rozhodně to není v pořádku, avšak pravděpodobně se toto stalo na straně Monety (neoveřoval jsem). Každá transakce má dvě strany a přidávání peněz na Revolut je skrz e-commerce platbu (jako kdybyste platitli v e-shopu) a jelikož je Revolut v Anglii, české banky vám mohou „napařit“ nějaký poplatek. Popravdě se to nestává tak často a v mém případě když používám Českou spořitelnu, tak tam poplatek není, ale jiné banky ho mohou mít.

  • Dokáže mi někdo poradit? A zároveň to berte jako zkušenost s Revolut. Po obnově iOS, který jsem provedl na iPhone, se již nemohu přihlásit do aplikace Revolut. Požaduje Přístupový kód, který ač zadávám správně, nefunguje. Ok, vyžádám obnovu zapomenutého přístupového kódu, zadám tel. č., na které má přijít SMS autorizační kód, ale vyskočí okno s hláškou: „Je nám líto, něco se nepovedlo. Zkuste to znovu později.“ To „později“ trvá už několik dní a nevypadá to, že by to zítra bylo jinak. Kontaktování podpory: 3x jsem telefonoval do UK, ale pokud jsem dobře rozuměl (mluví to anglicky), je tam jen automat a není komu oznámit problém. Další možnost podpory je Chat uvnitř aplikace, do které se nepřihlásím. Poslední možnost je napsat na Revolut fórum na webu, což jsem taky udělal. Přidalo se ke mně více uživatelů se stejným problémem, ale nikdo z Revolut nereaguje. (Ty příspěvky někdo schvaluje, tak jsem v posledním příspěvku oslovil jeho.) Takže mám účet, na něm nějaké peníze, aplikaci, do které se nemohu dostat a žádnou možnost kontaktovat Revolut. Nevím, co mám dělat, a to je moje zkušenost s Revolut.

    • Dobrý den,
      jediný problém vidím možná v připojení k internetu. Možná zkuste opět přeinstalovat aplikaci, nebo zkuste na jiném zařízení. Poslední možnost je opravdu infolinka a tam se přes IVR zkusit doklikat na člověka.

  • Dobrý den,
    Chtěl bych se zeptat ohledně bezpečnosti při aktivaci účtu. Nemůže dojít ke zneužití naskenovaného občanského průkazu nebo pasu? U České banky s tím problém nemám, ale zde nevím komu je vůbec posílám a jak s nimi bude nakládat. Díky za odpověď

    • Dobrý den,
      nemyslím si, že by vědomě proběhlo zneužití ze strany Revolutu, avšak může se to stát, stejně jako u české banky… avšak spíše nedopatřením. Banky si nemohou příliš dovolit prodávání klientských dat – důvěru ztratí jen jednou.

  • Děkuji za odpověď, kontaktoval jsem MMB support, a oni mi vysvětlili, že to navýšení „zablokovali“ pro případ, že by se nějak hodně nepříznivě pohnul kurs Eura. Po pár dnech, kdy částku zaúčtovali mi opravdu z mého Euro účtu strhli rovných 500 €. Takže to jde u MMB také bez poplatků. Tolik pro info.

  • Dobrý den, mám syna v Anglii a občas si potřebujeme předat peníze. Je Revolut cesta pro nás? Mohl by například syn dobíjet moji českou kartu ze svého anglického účtu?

  • Ahoj. Mám nějaké číslo účtu, když jsem si pořídil Revolut, nebo lze na něj posílat jen peníz z karty přes mobilní aplikaci? Myslel jsem, že to bude fungovat i jako normální účet?

  • Dobrý den,

    mohu se zeptat, jak je to s převodem, respektive posláním dolarů na účet fio ebroker? Nemáte s tím zkušenost? Protože směna z CZK na USD v účtu brokera je nehorázně nevýhodná, někdy rozdíl i jedné koruny mezi nákupem a prodejem. To už pak dělá slušné peníze ve prospěch fio, někdy i tisíce. To už se mi fakt nechce. Děkuji za rady.

    Jirka

  • Dobrý den ! Mám kartu Revolut již nějakou dobu. Nyní jsem pořídil nový mobil a potřeboval bych poradit, jak převést aplikaci do nového mobilu.
    Děkuji.

    • Dobrý den, budete muset nainstalovat aplikaci na novém telefonu a přihlásit se pomocí vašich přihlašovacích údajů. Pokud si nevzpomínáte na heslo, můžete přimo v aplikaci požádat o reset hesla.

  • Dobrý den

    jelikož jsem v minulosti běžně posílal peníze z Revolutu na můj bank. účet ve Fiu vedený v EUR bez jakýchkoliv poplatků, čekal jsem že stejné to bude s převodem s USD.

    Jenže ze zaslaných 203 USD z Revolutu se na účtu ve Fiu (vedeném v USD) objevilo 168 USD a ještě k tomu mi byl účtován (stržen) poplatek ve prospěch Revolutu 4,05 USD (2%), takže na účtě zůstalo 163,95 USD.

    Chápu to správně, že si FIO účtovalo za příchozí platbu 35 USD? A jak je možný onen 2% poplatek Revolutu? Ve výpisu k transakci v aplikaci je uveden poplatek 0, navíc myslel jsem, že Revolut transakční poplatky nemá.

    • Dobrý den, Revolut by neměl mít žádný poplatek při platbě ve stejné měně. 2 % vypadají skoro jako kdybyste poslal a zároveň převedl peníze například z USD na CZK, ty by přistály na USD účtu FIO, kde by se převedly zpět na USD. Jinak si to nedovedu představit (a nebo vám potom dokonce FIO napálilo ještě větší poplatek a to tedy 2 % + 35 USD). Každopádně je to zvláštní.

  • může někdo z praktických zkušeností potvrdit nebo vyvrátit, že prý údajně Revolut zadrží příchozí platbu a připíše ji na účet až za týden? to samé při odeslání vyšších částek bankovním převodem v rámci SEPA platby peníze „putují“ opět až týden než dorazí na účet příjemce. údajně také prý nelze z Revolutky kartou zaplatit více jak ekvivalent 120000 korun. měl jsem v plánu poslat kartou za zboží asi 12tis. EUR ale to by pak asi nemělo vůbec projít….

    • Převádím celkem často, avšak nikdy se mi peníze nezadrželi. Když si převádím peníze mezi vlastními účty, běžně je tam vidím cca za 1 hodinu (často i mnohem dříve – dost záleží jaký systém banky používají). Když jsem naposledy převáděl na Mintos, celý převod mi trval 2 hodiny (za 2h jsem viděl peníze na Mintosu a mohl jsem s nimi operovat).

  • Dobrý den,
    chtěl bych Vás požádat o radu ohledně přeinstalace aplikace. Potřebuji v telefonu provést čistou instalaci Android a nejsem si jistý, jak postupovat při obnově aplikace Revolut. Bohužel se mi nikde na webu k tomuto dohledat informace. Děkuji předem.

    • Zdravím, budete muset aplikaci odinstalovat, nainstalovat a následně se přihlásit pomocí stejného účtu (pokud už neznáte heslo, lze ho resetovat přímo v aplikaci Revolut).

  • Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Budu ve Velké Británii asi půl roku a musím si založit účet. Nabízejí mi Revolut Standart, kam mi bude zaměstnavatel posílat peníze. Zajímá mě, až se vrátím zpátky do ČR můžu si všechny peníze z této karty převézt na běžný účet v ČR? A když na kartě Revolut nebudou žádné peníze, tak se nic nestane? Nebudou po mně chtít nějaké poplatky, že si tam neposílám žádné peníze? Nebo jak jde potom karta zrušit bez nějakých poplatků?

    • Dobrý den, jasně, můžete si tam nechávat posílat peníze a potom je převést na CZK a poslat si je na svůj účet, není na tom nic špatného. Co se týče poplatků, tak celé vedení je zdarma, takže i když tam budete mít 0 korun, není to žádný problém. Samozřejmě máte možnost potom i účet zrušit, také bezplatně.

  • Ahoj, je možné, abych účet využíval na byznys, kam by mi klienti posílaly peníze? Má revolut nějaké limity pro příjem peněz?
    Občas mi chodí „nekřesťanské“ peníze..

    Předem díky za odpověď

    • Ahoj, nemyslím si, že by s tím měl být jakýkoliv problém. Někdo si stěžuje, že jim Revolut peníze zadržel, když jim chodily nějak zvláštně (pokud se vymykali chování běžných lidí), ale popravdě také to používám trochu zvláštně a nikdy se mi nic nezablokovalo. Každopádně pokud se vám to stane, pokud napíšete na podporu, měli by to s vámi celkem rychle vyřešit.

  • Zdravim. Asi nepujde z paypal uctu poslat na revolut penize? Co jsem se dival, tak pp posila penize jen do ceskych bank a to revolut neni…takze to asi nepujde?

    • Zdravim, jde to, protože Revolut se chová prakticky jako běžný bankovní účet. Jediný „problém“ jsou poplatky, kterých se u PayPalu jenom těžko zbavíte 🙁

  • Ahoj,
    pri platbe z môjho EURo účtu v Revolut na iný účet v € je možno v referencii zadať variabilný symbol v tvare /VS123456 ?
    Je v účte Standard nejaké obmedzenie pri prevode ohľadne výšky platby?

    • Ahoj, Variabilní symbol je jenom taková česká vymoženost, která se nikde ve světě nepoužívá. Místo toho se použivá právě reference. Takže pokud vám ta služba, kam chcete posílat peníze, neřekla, abyste tam zadal referenci takto, nemusí to fungovat. Co se týče limitů, tak ano, je tam limit 5000 GBP za den na kartu.

  • DObrý den, prosím o radu.. mohu na jednu appku Revolut využívat více standardních karet? potřeboval bych si zařídit další Revolut kartu, ale pořád mě to v appce háže na stávající kartu. Jde to nějak vyřešit? děkuji

    • Zdravím, mám strach, že více standartních karet mít nemůžete, ale na 100 % si tím nejsem jistý (mě to dokonce umožňuje momentálně si objednat další). Co mám však vyzkoušeno je, že můžete mít různé typy karet najednou. Já mám například limitovanou duhovou, standart a metal.

  • Dobry den, mal by som dotaz. Potreboval by som previest USD ktore mam na Paypal ucte na CZK ucet (vedeny v CR). Akym sposobom by mi v tomto Revolut karta pomohla? Je toto sposob? 1. Previest USD z Paypal na Revolut, 2. v ramci revolut zmenit USD na CZK (ide to vobec?) 3. previest CKZ z Revolut uctu na CZK ucet (vedeny v CR)? dakujem za radu

    • Dobrý den, PayPalu se raději obloukem vyhýbám, takže si nejsem úplně jistý jak přesně funguje výběr na Revolut (vím, že je to možné, ale nevím za jakých podmínek a poplatků). Jakmile dostanete peníze na Revolut, máte vyhráno, tam můžete udělat přesně tento převod jak píšete a potom převést na bankovní účet v Česku (to vše už zdarma).

  • Ahoj,
    nemohu se přihlásit na svůj účet Revolut. Všechny pokusy o přihlášení selhaly a nakonec jsem požádala o nové heslo ,identifikovala se a teď mi po klepnutí Revolut nabízí pouze založení nového účtu , namísto zadání hesla.Prosím o radu,jak postupovat ,abych měla přístup ke svému účtu. Děkuji

  • Dobrý den, mám otázku ohledně platby virtuální kartou. Založil jsem si Revolut, nahrál peníze, virtuální kartu spojil s Apple Pay a při prvním pokusu o zaplacením z mobilu mi to nešlo. Nevíte, čím to může být?

    Předem děkuji za odpověď.

    • Dobrý den, popravdě nevím, mám propojenou bežnou kartu. Nepropojil jste si „Disposable“ virtuální kartu? Ta se zruší po první platbě (takže hned po té ověřovací) a tedy každá další platba bude zamítnuta.

  • Dobry den, poridila jsem si nivy telefon, nainstalovala aplikaci Revolut, ale nemuzu se do ni prihlasit. Nabizi mi zalozeni noveho uctu a nebo „nemate uz toto cislo?“ Na to kdyz kliknu, vyplnim svuj telefon (cislo se nezmenilo), prijde mi mail, kliknu na Authenticate a vrati me to zpek k aplikaci a chce to po me nove cislo telefonu. Jenze ja nemam nove cislo, jen novy telefon. Vubec nevim, jak se v novem telefonu, dostat na svuj ucet. Dekuji moc za radu.

    • Zdravím, Revolut by vám měl po instalaci a spuštění aplikace nabídnout přihlásit se, případně zresetovat heslo (pokud si ho nepamatujete).

  • Ahoj , v souvislosti s brexitem mi přišel mail od Revolutu, že je nutné odsouhlasit obchodování s akciemi před 31.12.2020. Má někdo zkušenost jak toto provést? Byla řeč o naskočení souhlasu v nějaké verzi aplikace, ale apku mám aktuální a po udělení souhlasu / nebo nesouhlasu nikde ani stopa.

  • Dobrý den
    Po posledni aktualizaci aplikace se mi neukazuje ta část kde jsou kryptoměny. Chova se to tak, jako kdyby se data stále načítala.
    Děkuji

    • Obvykle je čas půl dne až 2 dny. Doporučil bych ale spíše využít karetu, kde dokážete dostat peníze na Revolut prakticky okamžitě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *